Izbrano sadje za žganje najprej preberemo in izložimo neustrezne plodove. Sadje nato temeljito operemo in zmeljemo. Fermentacija ali vrenje poteka v kadeh. Po končanem vrenju brozgo skuhamo v novem kotlu za žganjekuho, kjer je potrebna samo enkratna destilacija.
Kuhamo:
- odlično hruškovo žganje (hruškovc),
- češnjevo žganje (čišnevc),
- žganje iz sliv (čišpovc) in
- sadjevec.
Iz sadjevca po hišnih receptih izdelujemo odlične likerje:
- orehovec,
- borovničevec,
- žganje z brino,
- medeni liker in
- zeliščni liker (žirovskar).
Vsi izdelki so na voljo v različnih steklenicah velikosti od 0,05l do 1l ali po želji stranke in pakirani v darilni embalaži.
Kvaliteta naših izdelkov iz žganja je bila že veliko krat nagrajena na razstavi kmečkih dobrot na Ptuju in v sosedni Avstriji.
Cenik izdelkov iz žganja in likerjev se giblje od 3 do 15€ odvisno od količine in oblike embalaže.