Izbrano sadje za žganje najprej preberemo in izložimo neustrezne plodove. Sadje nato temeljito operemo in zmeljemo. Fermentacija ali vrenje poteka v kadeh. Po končanem vrenju brozgo skuhamo v novem kotlu za žganjekuho, kjer je potrebna samo enkratna destilacija.

Kuhamo:

  • odlično hruškovo žganje (hruškovc),
  • češnjevo žganje (čišnevc),
  • žganje iz sliv (čišpovc) in
  • sadjevec.

Iz sadjevca po hišnih receptih izdelujemo odlične likerje:

  • orehovec,
  • borovničevec,
  • žganje z brino,
  • medeni liker in
  • zeliščni liker (žirovskar).

Vsi izdelki so na voljo v različnih steklenicah velikosti od 0,05l do 1l ali po želji stranke in pakirani v darilni embalaži.

Kvaliteta naših izdelkov iz žganja je bila že veliko krat nagrajena na razstavi kmečkih dobrot na Ptuju in v sosedni Avstriji.

Cenik izdelkov iz žganja in likerjev se giblje od 3 do 15€ odvisno od količine in oblike embalaže.